Ministerul Culturii al Republicii Moldova

Consiliul Biblioteconomic Național

A A A

Programul NOVATECA – partener al Consiliului Biblioteconomic Naţional

Published on: Fri, 10/09/2015 - 15:37

Consiliul Biblioteconomic Naţional are o colaborare productivă cu Programul Naţional Novateca, care facilitează transformarea bibliotecilor din Republica Moldova prin dotarea acestora cu tehnologii moderne, instruirea bibliotecarilor, colaborarea cu autorităţile publice locale şi centrale în vederea susţinerii bibliotecilor publice în calitate de centre de dezvoltare comunitară.
 
Programul Novateca este reprezentat de către directorul Evan Tracz în componenţa C.B.N. şi, de asemenea, are reprezentanţi în comisiile C.B.N.
 
Reprezentaţii Comisiei „Formare profesională continuă” a C.B.N. au participat la elaborarea „Planului strategic al Centrului Naţional de Excelenţă Profesională pentru Bibliotecari”, un proiect susţinut de Programul Novateca, Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova, Primăria mun. Chişinău şi Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” Chişinău.
 
Cu sprijinul Programului Novateca a fost tradus în română standardul internaţional ISO 2789:2013 şi aprobat standardul naţional SM ISO 2789:2015 „Informare şi documentare. Statistici internaţionale de bibliotecă”.